Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ЄБРР допоможе Україні перевести ТЕС та ТЕЦ на низьковуглецеві джерела енергії

Реклама

ЄБРР допоможе Україні перевести теплові об'єкти генерації на низьковуглецеві джерела енергії. Про це інформує пресслужба Міністерства енергетики.

Зазначається, що Міненерго, ЄБРР та компанія PwC провели спільну нараду для актуалізації проєкту ЄБРР щодо низьковуглецевої реконструкції об'єктів генерації.

У межах проєкту буде визначено перелік теплогенеруючих інфраструктурних об'єктів, яким було завдано значних збитків та руйнувань, та розроблено план дій щодо залучення фінансування для переведення генеруючих об'єктів на альтернативні низьковуглецеві джерела енергії.

«Маємо виконувати кліматичні зобов'язання та Національний план скорочення викидів від великих спалювальних установок. І зараз під час планування відновлення енергосектору у нас є можливість зробити їх більш енергоефективними, зменшити викиди вуглецю та забезпечити справедливий перехід для громад та робітників», - підкреслив заступник міністра енергетики Ярослав Демченков.

За його словами, важливо, щоб ці проєкти були орієнтовані на залучення приватних інвесторів.

Після актуалізації завдання ЄБРР та PwC проведуть аналіз вугільних ТЕС та ТЕЦ, зроблять аудит завданих збитків та сформують перелік об'єктів, які візьмуть участь у програмі.

Як енергетичному бізнесу управляти ризиками? Спробуйте корпоративне рішення LIGA360. Законодавство й моніторинг змін енергоринку, перевірка контрагентів, відповіді експертів щодо ліцензій, перевірок, мита і податків. Докладніше.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини