Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Велика Британія запровадила нові санкції проти рф

Реклама

Британія оголосила про нові санкційні обмеження щодо росії, повідомляє уряд Великої Британії.

Міністр закордонних справ Джеймс Клеверлі 8 серпня 2023 року оголосив про 22 нові санкції щодо осіб і компаній за межами росії, які підтримують незаконне вторгнення путіна в Україну, а також проти 3 російських компаній, які імпортують електроніку, життєво важливу для російського військового обладнання, яке використовується на полі бою.

Серед санкційних осіб:

  • 2 турецькі компанії Turkik Union і Azu International за їхню роль в експорті до росії мікроелектроніки, яка є важливою для військової діяльності росії в Україні

  • Компанія Aeromotus Unmanned Aerial Vehicles Trading LLC, що базується в Дубаї, за роль у постачанні дронів і компонентів для дронів до росії

  • Громадянин Словаччини Ашот Мкртичов за його участь у спробі збройової угоди між Корейською Народно-Демократичною Республікою (КНДР ) і росією

  • Громадянин Швейцарії Ансельм Оскар Шмуцкі за його роль у російському секторі фінансових послуг, у тому числі в якості голови московського офісу DuLac Capital Ltd.

Також запроваджено заходи для боротьби з підтримкою Іраном і Білоруссю російських військових. Велика Британія раніше запровадила санкції проти Білорусі за те, що вона продовжує активно сприяти вторгненню росії в Україну, і заявляла про дестабілізуючу роль Ірану в глобальній безпеці, зокрема через санкції проти іранських постачальників БПЛА, які росія використовує для нападу на українських цивільних.

Сьогоднішні санкції включають:

  • Іранських фізичних та юридичних осіб, залучених до дослідження, розробки та виробництва БПЛА для Корпусу вартових ісламської революції (КВІР)

  • Білоруські оборонні організації, пов'язані з виробництвом військової техніки для білоруського режиму, що безпосередньо сприяло незаконній війні Путіна.

Велика Британія також накладає санкції на 3 російські компанії, які працюють у секторі електроніки, за їхню роль у закупівлі західної мікроелектроніки, яка є необхідною для підтримки російського конфлікту в Україні.

LIGA360 дозволяє перевіряти компанії у світових санкційних списках, зокрема країн ЄС та США, а також санкційних списках України (РНБОУ, АМКУ). Спробуйте інструмент для перевірки токсичних бізнес-зв'язків прямо зараз. Більше про можливості LIGA360 для контролю compliance ризиків - за посиланням. 

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини