Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Кабмін спростив порядок отримання та оформлення техпаспорта і номерних знаків на автомобіль

Реклама

Кабінет Міністрів на засіданні 8 серпня ухвалив постанову, що вносить зміни до Положення про порядок видачі посвідчень водія та допуску громадян до керування транспортними засобами та Порядку державної реєстрації (перереєстрації), зняття з обліку автомобілів, автобусів, а також самохідних машин, сконструйованих на шасі автомобілів, мотоциклів усіх типів, марок і моделей, причепів, напівпричепів, мотоколясок, інших прирівняних до них транспортних засобів та мопедів. Про це повідомив постійний представник Уряду у Верховній Раді Тарас Мельничук.

Документом зокрема встановлено, що особа за бажанням та за додаткову плату може отримати свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу, номерні знаки із використанням засобів поштового зв'язку, у тому числі через кур'єра.

Також дозволено у період дії воєнного стану пересилати в міжнародних поштових відправленнях посвідчення водія на право керування транспортними засобами відповідної категорії.

Крім того, документом передбачено впровадження автоматичних перевірок за реєстрами та базами інформації, доступ до яких має Міністерство внутрішніх справ, відомостей про осіб, необхідних для допуску їх до керування транспортними засобами, оформлення, персоналізації, повернення, обміну, видачі посвідчень водія, державної реєстрації (перереєстрації), зняття з обліку транспортного засобу, оформлення та видачі реєстраційних документів і номерних знаків.

LIGA360 - єдине джерело інформації для всієї компанії. Дашборд ключових медіа та конкурентних показників, бізнес-новини й аналітика та управління ризиками. Замов прямо зараз.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини