Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Більше половини суб’єктів господарювання не дотримуються вимог антитютюнового законодавства - Держпродспоживслужба

Реклама

Держпродспоживслужба у квітні відновила контроль за дотримання антитютюнового законодавства, у тому числі заборони куріння у приміщеннях кафе, барів, ресторанів.

На підставі скарг громадян за 4 місяці проведено 70 позапланових перевірок. Порушення встановлені у 55,7 % перевіреної кількості.

В ході перевірок виявлено такі порушення:

  • розміщення попільничок або куріння у приміщеннях закладів ресторанного господарства - 49%;

  • порушення заборони реклами, стимулювання продажу та спонсорства тютюнових виробів - 51%.

До 36 підприємств, що порушили вимоги законодавства про заходи щодо попередження та зменшення вживання тютюнових виробів та їх шкідливого впливу на здоров'я населення, застосовано фінансових санкції на суму 1,3 млн грн, з яких у добровільному порядку сплачено 145,0 тис. грн. Стягнуто у судовому порядку - 123,0 тис. грн. Наразі у судовому порядку стягується фінансових санкцій на суму 153,0 тис. грн.

Протягом І півріччя 2023 року територіальними органами Держпродспоживслужби розглянуто 111 пропозицій, скарг та заяв від фізичних осіб щодо виконання суб'єктами господарювання антитютюнового законодавства.

За інформацією Держпродспоживслужби

Нагадаємо, з 11 липня в Україні заборонено рекламу тютюнових виробів та електронних сигарет

Будьте готовими до перевірок контролюючих органів у 2023 році! Модуль "Мистецтво оборони" у LIGA360 надасть відповіді, як захистити бізнес правовим шляхом. Замовте прямо сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини