Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Виробників енергії з біопалива планують звільнити від екологічного податку на викиди СО2

Реклама

У Верховній Раді зареєстровано два урядові законопроєкти, спрямовані на стимулювання впровадження біоенергетичних проектів.

Йдеться про законопроєкти № 9596 щодо встановлення нульової ставки податку за викиди СО2 для установок, якими здійснюються такі викиди в результаті спалювання біопалива та № 9597 щодо створення Реєстру установок, що використовують біопаливо як єдиний вид палива.

Як повідомили у Держенергоефективності ці проєкти законів розроблено з метою застосування в Україні загальноприйнятих світових практик щодо СО2-нейтральності біопалива.

Вони передбачають:

  • встановлення ставки нуль гривень екологічного податку за викиди двоокису вуглецю, що утворюються при спалюванні біопалива установками, які використовують біопаливо як єдиний вид палива та, які внесено до реєстру установок;

  • створення реєстру таких установок для адміністрування нульової ставки податку на СО2.

Прогнозується, що прийнятті цих законопроєктів сприятиме: приведенню українського законодавства до європейського; усуненню одного з бар'єрів у залученні інвесторів до встановлення котелень та когенераційних установок на біопаливі; стимулюванню впровадження біоенергетичних проектів; використанню потенціалу місцевих видів палива; залученню інвестицій у сферу використання біопалива.

Потрібно більше інформації щодо цієї бізнес-галузі? Заходь у розділ "Галузі економіки" в LIGA360. Усі потрібні й актуальні документи - зручна структура. Спробуй прямо сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини