Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську
ЗЕД

Парламент заборонив торгівлю цигарками у duty free

Реклама

Верховна Рада на засіданні 10 серпня ухвалила в цілому законопроєкт № 9315 щодо заборони торгівлі цигарками у duty-free. Про це повідомив народний депутат Ярослав Железняк.

Відповідно до цього законопроєкту на період дії воєнного стану в Україні забороняється поміщати у митний режим безмитної торгівлі та продаж (постачання) магазинами безмитної торгівлі, а також розміщення у них вироблених в Україні товарів за товарними позиціями 2401-2404 згідно з УКТ ЗЕД.

Також забороняється продаж магазинами безмитної торгівлі тютюнових виробів за однією розрахунковою операцією в обсязі, що перевищує 40 сигарет або 10 сигар або 20 сигарил (вагою не більше 3 грамів кожна) або 50 грамів тютюну, або ці вироби в наборі загальною вагою понад 50 грамів.

Перевищення встановленого обсягу реалізації тютюнових виробів одній особі тягне за собою накладення штрафу на посадових осіб магазину безмитної торгівлі у розмірі п'ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

На думку авторів законопроєкту, його прийняття сприятиме руйнування схеми ухилення від оподаткування ПДВ та акцизним податком під виглядом здійснення операцій з продажу тютюнових виробів магазинами безмитної торгівлі.

Підприємство здійснює обіг підакцизних товарів? Уся інформація знайдеться в LIGA360. Основні документи, ліцензування та дозволи, облік і податки - переходь у потрібний розділ в один клік. Деталі за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини