Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ЄБРР надає ПриватБанку гарантію 60 млн євро на розподіл ризиків по кредитам для бізнесу

Реклама

ПриватБанк та Європейський Банк з Реконструкції та Розвитку розпочали співпрацю за програмою розподілу ризиків, повідомила пресслужба банку.

ПриватБанк планує надати українським підприємцям критично важливих галузей 240 млн євро нового фінансування.

Відповідно до підписаної угоди, ЄБРР надає гарантію 60 млн євро. Нефінансований інструмент розподілу ризиків покриває до 50% кредитного ризику в розмірі до 240 млн євро за новим фінансуванням ПриватБанку.

Угода про розподіл ризиків (Risk Sharing Program) між ЄБРР та ПриватБанком містить два компоненти:

  • за першим (щонайменше 80% від загального портфелю розподілених ризиків), інструмент розподілу ризику допоможе забезпечити доступ до фінансування оборотного капіталу та інвестиційних цілей для мікро, малих, середніх і великих підприємств, що працюють у таких критично важливих галузях як сільське господарство й сільськогосподарські послуги, харчова і легка промисловість, виробництво і послуги у сфері будівництва, транспорт і логістика, туризм і культура, роздрібна торгівля.

  • за другим компонентом до 20% позик із розподілом ризику підтримає довгострокові інвестиції приватних ММСП у екологічні технології, які відповідають вимогам ЄС. Прийнятні субпозичальники також отримають фінансовану ЄС технічну допомогу та інвестиційні заохочення після завершення своїх інвестиційних проектів.

“Підписання угоди з ЄБРР є знаковим моментом, адже це перша міжнародна угода для ПриватБанку. Ми високо цінуємо рівень довіри знаної міжнародної фінансової інституції до банку і до України загалом, - зазначив Герхард Бьош, Голова правління Приватбанку. - Для нас як лідера ринку з обслуговування мікро, малого й середнього бізнесу співпраця з ЄБРР - послідовний крок. Разом ми можемо зробити значно більше для розвитку української економіки”.

Перевагами програми є можливість отримати фінансування і розвинути, оновити чи посилити власний бізнес через інвестиції в більш екологічні технології, які відповідають вимогам ЄС, а також можливість отримати грант у сумі до 30% від вартості успішно реалізованого, відповідно до вимог, інвестиційного проекту.

Більше про умови і можливості фінансування за програмою ЄБРР - на сайті 

LIGA360 - єдине джерело інформації для всієї компанії. Дашборд ключових медіа та конкурентних показників, бізнес-новини й аналітика та управління ризиками. Замов прямо зараз.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини