Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську
ЗЕД

Спрощено імпорт комплектуючих для військової техніки

Реклама

Кабінет Міністрів на засіданні 11 серпня ухвалив постанову, якою дозволив імпортувати комплектуючі для військової техніки за спрощеною процедурою - без дозволу Державної служби експортного контролю. Це стосується імпорту спеціально призначених чи модифікованих до військового використання компонентів.

«До переліку товарів військового призначення та подвійного використання, що можуть імпортуватися без дозволу Держекспортконтролю ми додаємо комплектуючі та запчастини до наземної військової техніки. В тому числі йдеться про комплектуючі для бронетехніки та спеціально обладнаних автомобілів. Також до переліку вносимо компоненти до пілотованих літальних апаратів», - зазначила Перший віцепрем'єр-міністр України - Міністр економіки Юлія Свириденко

За її словами це рішення суттєво посилить спроможність тилу швидко відновлювати військову техніку, оскільки ремонтувати її для фронту зможе будь-яке підприємство, яке має відповідні потужності та фахівців.

Водночас Юлія Свириденко звернула увагу, що дозвільний порядок зберігається для імпорту товарів, про міжнародні передачі (імпорт) яких Україною подається звітність до міжнародних організацій, та для імпорту товарів, які можуть бути використані у терористичних цілях та обіг яких на територію України обмежений законодавством.

LIGA360 - надійне джерело інформації під час воєнного стану. Спеціальний блок з законодавчими змінами, аналітикою та роз'ясненнями від експертів, економічними новинами. Отримуйте свіжі дані щодня.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини