Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Реєстрація нерухомості на порталі "Дія" стала доступна ще у двох областях

Реклама

Послуга Державної реєстрації прав на нерухоме майно на порталі Дія тепер також доступна в громадах Полтавської області та масштабується на Харківщині. Про це інформує пресслужба Мінцифри.

«Реєстрація нерухомості дозволяє підтвердити, що саме ви законний власник майна. Так шахраї не зможуть підробити документи та привласнити його собі. Крім того, це необхідно, щоб отримати компенсацію за програмою єВідновлення. Оскільки сервіс доступний лише для власників житла, яке зареєстроване в Державному реєстрі речових прав», - зазначається у повідомленні.

В Мінцифри наголошують, що дані в електронному реєстрі будуть надійно захищені, їх неможливо загубити чи знищити, на відміну від документів у паперових архівах.

Раніше скористатися послугою на порталі Дія можна було у Львівській області, Тернополі, Харкові, Чугуївському районі Харківщини, а також у Закарпатській, Київській, Дніпропетровській, Рівненській, Тернопільській, Хмельницькій, Чернігівській областях та Луцьку. Тепер послуга доступна в нових населених пунктах Харківщини та Полтавщини.

У міністерстві нагадали, щоб зареєструвати нерухомість на порталі Дія, потрібно обрати відповідну послугу, внести необхідну інформацію та скани документів і засвідчити заяву електронним підписом. Після цього реєстратор самостійно надішле запит у бюро технічної інвентаризації, а потім внесе дані в реєстр.

Захисти нерухомість та землю компанії. Сервіс SMS-Маяк сповістить про незаконні реєстраційні дії щодо майна компанії. Замов за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини