Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Уряд затвердив граничний розмір страхових тарифів для страхування озимих зернових

Реклама

Кабмін постановою від 11 серпня 2023 р. № 851 урегулював питання страхових тарифів для страхування озимих зернових, зокрема затверджено:

  • граничний розмір страхових тарифів для страхування озимих зернових сільськогосподарських культур з державною підтримкою від сільськогосподарських страхових ризиків на весь період вирощування;

  • структуру та порядок застосування страхових тарифів для страхування озимих зернових сільськогосподарських культур з державною підтримкою від сільськогосподарських страхових ризиків на весь період вирощування.

Структура страхового тарифу (брутто-тариф) складається із:

  • нетто-тарифу (нетто-ставка), що включає оцінку страхового ризику, який приймається на страхування за договором страхування озимої зернової сільськогосподарської культури з державною підтримкою від сільськогосподарських страхових ризиків на весь період вирощування та призначений для формування технічних резервів;

  • навантаження, що включає витрати страховика, пов'язані з укладенням та виконанням договору страхування озимої зернової сільськогосподарської культури з державною підтримкою від сільськогосподарських страхових ризиків на весь період вирощування, в тому числі нормативні витрати на ведення справи.

Розмір нормативних витрат на ведення справи становить 30 відсотків розміру страхового тарифу.

Страховий тариф є однаковим для всіх ділянок страхувальника із посівами застрахованої озимої зернової сільськогосподарської культури в межах однієї області або Автономної Республіки Крим.

Розмір страхового тарифу визначається за згодою страховика та страхувальника у договорі щодо страхування озимої зернової сільськогосподарської культури та не повинен перевищувати граничного розміру страхового тарифу, встановленого додатком 1 до постанови № 851.

Страховий платіж визначається шляхом множення загальної страхової суми за договором страхування на страховий тариф.

Для розрахунку страхової суми ціна одиниці майбутнього врожаю озимої зернової сільськогосподарської культури визначається за згодою страховика та страхувальника в межах його майбутньої вартості, але не більше вартості реалізації врожаю озимої зернової сільськогосподарської культури в господарстві за III квартал року укладення договору страхування, заявленої страхувальником. У разі коли страхувальником не здійснювалася реалізація врожаю озимої зернової сільськогосподарської культури за зазначений період, то така вартість визначається в розмірі не більше вартості реалізації озимої зернової сільськогосподарської культури в районі (об'єднаній територіальній громаді), яка склалася в III кварталі року укладення договору страхування.

Читайте також: Мінагрополітики визначило умови страхування майбутнього врожаю зернових

Аграрний бізнес щодня стикається з ризиками. LIGA360 допоможе захиститися від рейдерських атак, перевірити дані партнерів, слідкувати за змінами законів й перебігом земельної реформи. Деталі за посиланням

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини