Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Кабмін удосконалив порядок сплати зборів за дії, пов'язані з охороною інтелектуальної власності

Реклама

Кабінет Міністрів вніс зміни до Порядку сплати зборів за дії, пов'язані з охороною прав на об'єкти інтелектуальної власності, якими визначено нові та уточнено чинні збори. Про це повідомляє пресслужба Мінекономіки.

Так, документом, зокрема включено нові види зборів за можливість третіх осіб заперечувати проти заявок на винаходи, скасовувати патенти в адміністративному порядку, за можливість отримати сертифікат додаткової охорони винаходів, за проведення інформаційних пошуків, за можливість заявників і правовласників відновлювати свої права.

Також приведено у відповідність до спеціальних законів у сфері інтелектуальної власності термінологію. Наприклад, замінено терміни «топографія інтегральної мікросхеми» на «компонування напівпровідникового виробу», «кваліфіковане зазначення походження товару» на «географічне зазначення», «знак для товарів і послуг» на «торговельну марку», внесено інші термінологічні зміни.

Крім того збільшено пільги зі сплати зборів для неприбуткових установ та організацій.

«Такі зміни мають створити належні правові умови для реалізації положень спеціальних законів у сфері інтелектуальної власності в частині запровадження нових механізмів охорони та захисту прав інтелектуальної власності і збалансують державну систему правової охорони інтелектуальної власності в Україні», - зазначив заступник Міністра економіки України Віталій Кіндратів.

Потрібно більше інформації щодо цієї бізнес-галузі? Заходь у розділ "Галузі економіки" в LIGA360. Усі потрібні й актуальні документи - зручна структура. Спробуй прямо сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини