Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Облікова ставка до кінця року може знизитися до 18%

Реклама

У липні Нацбанк уперше з початку повномасштабної війни знизив облікову ставку до 22 відсотків з 25. Втім цей процес триватиме, і до кінця року облікова ставка прогнозується на рівні 18%. Про це повідомив  в ефірі Українського Радіо заступник голови НБУ Сергій Ніколайчук.

Як наслідок ставки по депозитах поступово знижуватимуться.

Зниження облікової ставки до 22% свідчить про те, що ситуація в монетарній сфері стабільна, зазначає Сергій Ніколайчук. Також він підкреслив, що спостерігається стійке зниження інфляції та гарна стійка ситуація на валютному ринку.

Міжнародні резерви збільшуються, долаючи нові історичні рекорди. Все це дало підстави розпочати цикл зниження облікової ставки раніше.

За його словами, на кінець року поточний прогноз НБУ передбачає, що облікова ставка буде на рівні 18%, і її зниження триватиме в наступні роки. "Однак не потрібно поспішати на цьому шляху, щоб не підважити ту макрофінансову стабільність, яка була досягнута, попри те, що країна продовжує стикатися з усіма викликами повномасштабної війни", - додав Ніколайчук.

Не пропусти жодної важливої зміни для бізнесу з LIGA360. Налаштуй моніторинг згадок у ЗМІ, змін конкурентів, законодавства та статусів об?єктів нерухомості. Спробуй прямо сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини