Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську
ЗЕД

Україна та Румунія відкриють новий пункт пропуску

Реклама

Кабінет Міністрів схвалив проєкт Угоди з Румунією щодо відкриття нового міжнародного пункту пропуску Біла Церква - Сігету Мармацієй. Про це інформує пресслужба Мінвідновлення.

Як зазначається, новий пункт пропуску у першу чергу буде розрахований на пропуск вантажних транспортних засобів.

«Вантажопотік до Румунії вже складає 18% серед всіх країн-сусідів України та займає друге місце загалом. Новий пункт пропуску буде розрахований на пропуск 500 вантажівок на добу, близько тисячі легкових авто та 100 автобусів”, - повідомив заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Сергій Деркач.

Першим кроком до відкриття пункту пропуску є погодження на рівні урядів проєкту Угоди. Безпосередньо будівництвом буде займатись Державне агентство відновлення та розвитку інфраструктури України.

Наразі земельна ділянка під будівництво реєструється для постійного користування Служби відновлення у Закарпатській області.

Потім буде розроблена проектно-кошторисна документація на будівництво пункту пропуску та під'їзної дороги до прикордонного переходу. Попередня оцінка вартості будівництва становить близько 1,6 млрд гривень.

Довідково:

Наразі на кордоні з Румунією функціонують п'ять автомобільних пунктів пропуску та один пункт пропуску для поромного сполучення. З них лише два оформлюють вантажні автомобілі: Порубне - Сірет і Дякове - Халмеу. Загалом за добу вони можуть пропускати не більше 400 вантажівок.

А ваша топ-команда є поінформованою? Дашборд у LIGA360 - прозоре та актуальне джерело даних. Стежте за новинами, медіа-активністю конкурентів та правовою інформацією на єдиному ресурсі. Дізнайтеся про переваги корпоративного рішення LIGA360 за посиланням.

Відкрийте бізнес-сезон з LIGA360. Замовте рішення для 10 користувачів - всього за 10 тисяч грн/міс. Встигніть до кінця серпня.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини