Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Страхування зерновозів може бути запроваджено вже у вересні

Реклама

Україна завершує роботу з глобальними страховиками над схемою для покриття суден із зерном, що прямують до портів Чорного моря та з них. Повідомили Liga.net з посиланням на Financial Times.

Наразі угода перебуває  на стадії обговорення між відповідними міністерствами, місцевими банками та міжнародними страховими компаніями, зокрема Lloyd's of London.

Планується, що схема страхування може бути запроваджена вже у вересні. У рамках цієї схеми може бути включено від 5 до 30 комерційних суден, які ризикують потрапити у небезпечні ситуації під час перебування в українських водах.

Україна звертається за консультаціями до групи професійних послуг Marsh McLennan, яка включає Oliver Wyman і Marsh - найбільший у світі страховий брокер. Деталі щодо схеми ще не визначені, але джерела повідомляють, що вона буде спрямована на захист суден, які виходять та входять в українські порти, від можливих пошкоджень.

Ризики, ймовірно, будуть розподілятися між страховими компаніями та державним банком. Заступник Міністра економіки Олександр Грибан розповів, що до схеми також може бути долучений державний дорожній фонд, фінансований з податку на продаж палива, який призначений для ремонту українських доріг.

Аграрний бізнес щодня стикається з ризиками. LIGA360 допоможе захиститися від рейдерських атак, перевірити дані партнерів, слідкувати за змінами законів й перебігом земельної реформи. Деталі за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини