Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Функції ДПС розширили в частині платіжних послуг

Реклама

В Уряді повідомили про затвердження змін до Положення про Державну податкову службу, якими функції та права ДПС приводяться у відповідність до норм ПКУ з урахуванням змін щодо платіжних послуг та Законом України «Про платіжні послуги».

Постановою вносяться наступні зміни:

  • до небанківських надавачів платіжних послуг та емітентів електронних грошей, які не подали відповідним контролюючим органам ДПС в установлений законом строк повідомлення про відкриття або закриття рахунків/електронних гаманців платників податків, ДПС застосовуються такі ж фінансові санкції, як і до банків та інших фінансових установ;

  • ДПС надається право отримувати від небанківських надавачів платіжних послуг та емітентів електронних грошей довідки у порядку та на підставах, визначених законодавством, та на підставі рішення суду - інформацію про обсяг та обіг коштів/електронних грошей на рахунках/ електронних гаманцях;

  • ДПС надається право стягувати з небанківських надавачів платіжних послуг, емітентів електронних грошей, органу, що здійснює казначейське обслуговування бюджетних коштів, пеню за несвоєчасне виконання ними рішень суду, рішень керівника органу стягнення (його заступника або уповноваженої особи) у випадках, передбачених законодавством.

Як керівнику бути ефективніше у новому бізнес-сезоні? LIGA360 надасть всю галузеву інформацію та законодавство, бізнес-кейси, досьє контрагентів - щоб ви змогли ухвалювати правильні рішення. Тільки зараз ви отримаєте знижку 10%, якщо замовите LIGA360:Керівник на рік. 

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини