Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську
ЗЕД

На кордоні з ЄС з'явиться ще дев’ять пунктів пропуску

Реклама

Уряд ставить три ключові завдання у рамках покращення роботи українсько-європейського кордону:

  • Розбудова прикордонної інфраструктури, зокрема, мережі автомобільних пунктів пропуску. Наразі на кордоні з ЄС їх функціонує 21. Три з них відкриті під час повномасштабної війни. У планах - створення ще дев'яти пунктів пропуску та модернізація тринадцяти. Про це повідомив Денис Шмигаль під час засідання Уряду.

Найбільше робіт планується провести на кордоні з Польщею. Є домовленість про отримання Україною 160 млн євро пільгового кредиту від польських партнерів для оновлення доріг, пунктів пропуску, закупівлі сканерів.

«Також минулого тижня під час візиту урядової делегації до Бухаресту домовилися з Румунією, що  будемо разом розвивати під'їзні шляхи та залізничну інфраструктуру, будемо рухатися до спрощення прикордонного контролю», - додав Прем'єр-міністр.

Прем'єр підкреслив, що румунський напрямок є ключовим для українського експорту. Вже є домовленості з румунською стороною про перевантаження української продукції в морських та річкових портах Румунії та про співробітництво в Дунайських портах.

А ваша топ-команда є поінформованою? Дашборд у LIGA360 - прозоре та актуальне джерело даних. Стежте за новинами, медіа-активністю конкурентів та правовою інформацією на єдиному ресурсі. Дізнайтеся про переваги корпоративного рішення LIGA360 за посиланням.

  • Спільний митний та прикордонний контроль з країнами ЄС. Тобто, буде один пункт пропуску, де працюватимуть представники обох держав. Пілотний проект реалізується на польсько-українському кордоні. Також Україна зробила відповідну пропозицію і Румунії.

  • Продовження реалізації «митного безвізу» з країнами ЄС. За десять місяців роботи безвізу вже оформлено 15 тис. транзитних декларацій в обидва боки. Наразі є завдання перевести митниці на нове програмне забезпечення, щоб відповідати європейським стандартам.

За інформацією Урядового порталу

Читайте також:

Україна та Румунія відкриють новий пункт пропуску

Бізнес закликає Уряди України та Польщі удосконалити роботу пунктів пропуску та підписати Угоду про спільний кордон

На кордоні України з державами ЄС модернізують сім пунктів пропуску

Україна та Молдова побудують прикордонний мостовий перехід через Дністер

Запущено зону вільної торгівлі між Україною та Північною Македонією

Що означає "митний безвіз" для українського бізнесу та як він працюватиме

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини