Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ВАКС націоналізував активи російського олігарха Молчанова

Реклама

Вищий антикорупційний суд задовольнив позов Мін'юсту та стягнув в дохід держави 100% корпоративних прав ТОВ «Аерок», яке належить російському олігарху Андрєю Молчанову. Про це повідомляють преслужби ДБР та Офісу Генпрокурора.

Так, рішенням суду націоналізовано статутний капітал товариства на 437,5 млн грн, 24 об'єкти майна на Київщині та Львівщині, грошові кошти на рахунках і вилучену готову продукцію.

За даними слідства, ТОВ «Аерок» входить до складу групи компаній «Група ЛСР» власником якої є російський мільярдер. Це товариство - один із найбільших виробників продукції з газобетону та бетону. Воно постачає бетоноконструкції для будівництва житлових та промислових об'єктів.

Група компаній «Група ЛСР» є великим платником податків на території країни-агресора. За рахунок отриманих коштів від українського товариства, сплачувалися податки та збори до бюджету російської федерації, фінансувався її силовий блок й оборонно-промисловий комплекс під час агресії проти нашої держави.

Зазначені активи були арештовані й передані в управління АРМА.

Маєте сумніви щодо потенційного бізнес-партнерства? Перевіряйте інформацію про українські компанії в LIGA360. Спробуйте за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини