Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську
ЗЕД

Застосування NCTS Фаза 5 відтермінували на два місяці

Реклама

Держмитслужба інформує, що початок застосування NCTS Фаза 5 переноситься на два місяці та відбудеться 1 листопада 2023 року. Таке рішення було узгоджено з представниками Генерального директорату з питань оподаткування та митного союзу (DG TAXUD).

Раніше анонсувалося, що наступна версія електронної транзитної системи NCTS застосовуватиметься з 1 вересня 2023 року.

Перенесення дати пов'язане із необхідністю завершення тестування системи відповідно до вимог DG TAXUD (Conformance Testing) та здійснення інтеграцій нового програмного забезпечення із національними митними системами.

Початок застосування NCTS Фаза 5 з 1 листопада 2023 року також надасть бізнесу більше часу для підготовки до роботи з новою системо та новими вимогами до заповнення транзитних декларацій.

Де керівнику знаходити інформацію щодо законодавчих ініціатив та їх впливу на бізнес? Графічні зв'язки у LIGA360:Керівник - це інноваційний інструмент для аналізу правового поля, що показує всі пов'язані документи у візуальній формі. Знаходь найважливіші нововведення й аналітику до них у два кліки, замовивши LIGA360:Керівник.

Для бізнесу, який використовує NCTS зараз, перехід на NCTS Фаза 5 означатиме, що з 1 листопада 2023 року транзитні декларації будуть подаватися в оновлену транзитну систему - NCTS Фаза 5 та за дещо зміненим форматом, зокрема в частині деталізації даних.  

Так, у компаній з'явиться можливість декларувати товари не лише в розрізі окремих товарів, а й деталізувати інформацію на рівні домашніх накладних (так званий рівень House Consignment). Такий підхід є актуальним для консолідованих вантажів. 

Держмитслужбою будуть розроблені нові методичні рекомендації для компаній щодо внесення відомостей до транзитних декларацій з урахуванням особливостей NCTS Фаза 5. Подавати їх, як і раніше, можна буде через брокерське програмне забезпечення відповідно до специфікацій для NCTS Фаза 5.  

Країни-учасниці Конвенції мають завершити перехід на NCTS Фаза 5 до 1 грудня 2023. 

Докладніша інформація - у спеціальному підрозділі «NCTS Фаза 5» розділу «Спільний транзит (NCTS)».

Читайте також:

Що означає "митний безвіз" для українського бізнесу та як він працюватиме

Які вигоди вітчизняного бізнесу від "митного безвізу"

Спрощення у системі спільного транзиту NCTS: як це працює

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини