Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

АМКУ оштрафував три компанії та ФОП на 30,6 млн грн за змову на торгах із ремонту доріг

Реклама

Антимонопольний комітет рішенням від 23 серпня оштрафував ТОВ «Євробуд-Індустрія», ТОВ «Лиможінвест», ФОП Акопян В. К. та ТОВ «Колтех-Транс» за змову на закупівлях із ремонту доріг на загальну суму майже 30,6 млн грн. Про це повідомляє пресслужба АМКУ.

Йдеться про 19 процедур закупівель, що стосувалися ремонту доріг та проводилися у 2018 році в Закарпатській та Черкаській областях України. А саме торги оголошувалися Іршавською, Мукачівською, Берегівською, Виноградівською районними державними адміністраціями, комунальним підприємством Закарпатської обласної ради «Будкомплектторг» та державним підприємством «Служба місцевих автомобільних доріг у Черкаській області».

ТОВ «Євробуд-Індустрія», ТОВ «Лиможінвест», ФОП Акопян В. К. та ТОВ «Колтех-Транс» поперемінно приймали участь у цих закупівлях, загальна очікувана вартість яких становила 572 300 988 грн.

В процесі розгляду справи Комітет встановив обставини, що у своїй сукупності свідчать про вчинення зазначеними товариствами та ФОП антиконкурентних узгоджених дій, метою яких було усунення конкуренції між учасниками торгів. Зокрема, виявлені факти доводили наявність комунікації між відповідачами та обміну інформацією.

За це порушення законодавства АМКУ наклав штрафи загальною сумою 30 596 857 грн.

У Комітеті нагадали, що згідно з Законом «Про публічні закупівлі» підставою для відмови в участі у процедурі закупівлі є той факт, що суб'єкт господарювання (учасник) протягом останніх трьох років притягувався до відповідальності за вчинення антиконкурентних узгоджених дій, що стосуються спотворення результатів тендерів.

Добірка матеріалів про публічні закупівлі - у LIGA360. Отримай 400 документів для бізнесу, щоб брати участь в публічних закупівлях й тендерах та знати про зміни воєнного часу. Замов презентацію прямо сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини