Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську
ЗЕД

Рада спростила процедуру перетину кордону між Україною та Молдовою для вантажних поїздів

Реклама

Верховна Рада на засіданні 24 вересня ратифікувала внесення змін до Угоди між Урядом України та Урядом Республіки Молдова про діяльність залізничного транспорту. Про це повідомляє пресслужба Мінінфраструктури.

Як зазначається, ухвалені зміни дозволять здійснювати транзитні перевезення на дільниці Етулія (Молдова) - Рені (Україна) - Джурджулешти (Молдова), без тридобової зупинки у Рені. Це стосуватиметься рухомого складу всіх форм власності та вантажів, які прямують зі станцій Республіки Молдова та України або транзитом через їх території в напрямку молдовського Джурджулешти та румунського Галац-Ларга.

«Ці зміни дають можливість значно прискорити та збільшити залізничні вантажоперевезення між Україною та Молдовою, а також суттєво підвищити експортний потенціал портів Дунайського кластеру», - зазначив Віце-прем'єр-міністр - міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков.

Також це сприятиме збільшенню пропускної спроможності пунктів пропуску Фрікацей-Етулія та Рені-Джурджулешти.

В мністерстві нагадали, що наприкінці липня філія «Центр транспортної логістики» «Укрзалізниці» та Молдовський залізничний оператор Calea Feratг din Moldova (CFM) уклали договір, завдяки якому «Укрзалізниця» зможе надавати послуги з організації перевезень вантажів транзитом територією Молдови в усіх напрямках.

А ваша топ-команда є поінформованою? Дашборд у LIGA360 - прозоре та актуальне джерело даних. Стежте за новинами, медіа-активністю конкурентів та правовою інформацією на єдиному ресурсі. Дізнайтеся про переваги корпоративного рішення LIGA360 за посиланням.

Більше робочих місць LIGA360 - фіксована ціна. Тільки зараз діють вигідні умови на рішення LIGA360 для бізнесу. Ви зможете підключити до 10 співробітників всього за 10000 грн/міс. Дізнайтеся більше переваг за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини