Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

В Євросоюзі набули чинності нові правила для ІТ-платформ

Реклама

В ЄС набув чинності Акт про цифрові послуги (DSA), що запроваджує нові правила щодо модерації контенту, конфіденційності та прозорості користувачів, повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Reuters.

Нові правила включають запобігання поширенню шкідливого контенту, заборону або обмеження певних методів таргетування на користувачів, а також обмін деякими внутрішніми даними з регуляторами та пов'язаними з ними науковцями.

Наразі правила стосуються лише 19 найбільших онлайн-платформ, які мають понад 45 млн користувачів у ЄС. Однак з середини лютого вони поширюватимуться на різноманітні онлайн-платформи, незалежно від їхнього розміру.

Будь-якій фірмі, яка порушить DSA, загрожує штраф у розмірі до 6% від її глобального обороту, а неодноразовим порушникам можуть взагалі заборонити працювати в Європі.

Дві з компаній, які включили в списку дострокового регулювання - гігант електронної комерції Amazon та німецький ритейлер одягу Zalando - наразі оскаржують в суді своє включення до списку.

Також багато уваги прикуто до Twitter, оскільки його новий власник змінив багато правил щодо регулювання контенту, зокрема і всупереч майбутнім новим правилам ЄС.

Спробуйте перше рішення для комплаєнс-контролю в Україні. LIGA360:Compliance надає повноту інформації для AML/KYC перевірок та процедури due dilligence. Верифікуйте контрагентів, оцінюйте санкційні та корупційні ризики щодо них. Замовте за посиланням.

Читайте також на цю тему:

Євросоюз штрафуватиме ІТ-платформи за невчасне видалення дезінформації та дипфейків

Нові правила онлайн-безпеки у ЄС: як Закон про цифрові послуги вплине на український онлайн-простір

Нові акти про цифрові послуги та ринки - що важливо знати

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини