Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

У ДПС пояснили, чи можуть ФОП проводити розрахунки через LiqPay

Реклама

Податківці відповіли, чи можуть ФОП - платники ЄП першої - третьої груп проводити розрахунки через електронні платіжні системи та платіжний сервіс LiqPay.

У ДПС нагадали, що роз'яснення, зокрема, в частині здійснення суб'єктом господарювання безготівкових розрахунків надано листом НБУ від 28.09.2020 № 57-0009/53844.

При цьому зауважено, що для суб'єкта господарювання безготівковим розрахунком є оплата товарів та послуг, що здійснена шляхом переказу коштів на його рахунок незалежно від способу ініціювання такого переказу покупцем (зокрема, за допомогою сервісів переказу коштів - LiqPay, Portmone, iPay тощо, банківських систем дистанційного обслуговування - Приват24, MONOBANK, Ощад 24/7 тощо (у тому числі з використанням платіжної картки), шляхом внесення покупцем готівки у касу банку або небанківської установи (у тому числі шляхом використання програмно-технічного комплексу самообслуговування).

Готівковим розрахунком для суб'єкта господарювання є виключно приймання ним готівки безпосередньо від покупця.

Враховуючи зазначене, ФОП - платники єдиного податку першої - третьої груп можуть проводити розрахунки через електронні платіжні системи та платіжний сервіс LiqPay.

Підприємцям важливо бути впевненими в контрагентах. LIGA360:Підприємець надасть повне досьє компаній та фізосіб з державних реєстрів. Перевіряй потенційних партнерів на наявність у санкційних списках, токсичні зв'язки з рф/рб, відкриті провадження тощо. Замовляй за посиланням. 

Тільки до 14 вересня ти можеш взяти участь в розіграші рішення LIGA360:Підприємець. Один  з тих, хто придбає продукт - виграє рік безоплатного доступу.  Випробуй удачу прямо зараз! 

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини