Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

З 1 вересня застосовуються нові форми декларації з ПДВ та уточнюючого розрахунку

Реклама

У Центральному міжрегіональному управлінні по роботі з великими платниками податків нагадали, що з 01.08.2023 набрав чинності наказ Мінфіну від 17 травня 2023 року № 256, яким внесено зміни до форми податкової звітності з податку на додану вартість та Порядку їх заповнення і подання, затверджених наказом Мінфіну від 28 січня 2016 року № 21.

Відповідно до положень пункту 46.6 статті 46 Податкового кодексу нові форми декларацій (розрахунків) застосовуються для складання звітності за податковий період, що настає за податковим періодом, у якому відбулося їх оприлюднення.

Таким чином, застосування форми податкової декларації з податку на додану вартість, з урахуванням змін, внесених наказом Мінфіну № 256, починається з 01 вересня 2023 року, тобто починаючи із звітного (податкового) періоду за серпень 2023 року.

Також починаючи з 01 вересня 2023 року за оновленою формою подається уточнюючий розрахунок податкових зобов'язань з податку на додану вартість у зв'язку з виправленням самостійно виявлених помилок.

Як підприємцю самостійно вести звітність? З рішенням LIGA360:Підприємець. Система надасть підказки й алгоритми заповнення, перевірить помилки. А ще тут можна контролювати розрахунки з бюджетом. Отримайте доступ за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини