Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Умєров назвав пріоритети у роботі Фонду держмайна

Реклама

Головний пріоритет ФДМУ - створення Суверенного фонду, куди увійдуть 1% стратегічних державних об'єктів. Про це заявив в ефірі телемарафону «Єдині новини» голова ФДМУ Рустем Умєров, повідомляє пресслужба фонду.

За його словами, наразі розробляється законопроєкт, в якому будуть вказані основні засади роботи Суверенного фонду. Також цей документ визначить критерії, за якими державні активи включатимуться до нього.

Планується включити до Суверенного фонду підприємства з 6-11 галузей, які в майбутньому стануть «національними чемпіонами - рупорами відновлення української економіки».

Іншим пріоритетом ФДМУ є ефективне корпоративне управління, зазначив Рустем Умєров. Для цього був проведений аудит держпідприємств, якими управляє фонд, і виявлено, що більшість з них потрібно відправити на ліквідацію чи банкрутство.

Ще частину з цих підприємств ФДМУ виставив на приватизацію. Загальний економічний ефект від залучення нових власників склав 5,2 млрд грн. З них 3,8 млрд грн безпосередньо платежі за активи від переможців приватизаційних аукціонів. Також вони мали сплатити 667 млн грн ПДВ та 732 млн грн боргів підприємств.

Рустем Умеров додав, що зараз Фонд готується до відновлення великої приватизації. Інвесторам запропонують Одеський припортовий завод, «Центренерго», «Об'єднану гірничо-хімічну компанію», державну частку ТРЦ Ocean Plaza, Демурінський ГЗК. З цією метою фонд проводить необхідні аудити.

Крім того, ФДМУ готується до запуску Земельного фонду. Фонд держмайна планує консолідувати до кінця року 700 тис. га державних сільськогосподарських земель, щоб розпочати здавати їх на прозорих аукціонах в довгострокову оренду, додав Рустем Умєров.

Де топменеджерам читати інформацію? Новини, зміни законодавства та інформація про контрагентів - доступні в LIGA360. Замовте LIGA360 для бізнесу, щоб спільно знаходити ефективні рішення.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини