Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Україна та Норвегія домовились про "транспортний безвіз"

Реклама

Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури підписало протокол із Міністерством транспорту Королівства Норвегії про «транспортний безвіз» - можливісті виконувати вантажні перевезення без дозволів. Про це повідомляє пресслужба Мінінфраструктури.

Спрощений режим почне діяти з 1 вересня та стосуватиметься як двосторонніх, так і транзитних перевезень.

«Розширюємо список країн, з якими фактично діє «транспортний безвіз» - наразі 35 держав. Раніше українські перевізники вантажів незалежно від класу екологічності транспортних засобів, могли їздити до Норвегії лише за наявності дозволу. Тепер же для вантажівок стандарту Євро-5 та вище запроваджується бездозвільний проїзд. Лібералізація вантажних перевезень діятиме щонайменше до 30 червня 2024 року», - наголосив заступник Міністра Сергій Деркач.

Щоб скористатись «безвізом» у перевізника має бути сертифікат, що підтверджує клас екологічності вантажівки.

Водночас, для транспортних засобів нижчого класу екологічності також залишається можливість виконувати перевезення. Під час засідання українсько-норвезької Змішаної комісії вдалося домовитись про дозволи на наступний рік.

Українські перевізники зможуть отримати 250 універсальних дозволів та 50 - з/до третіх країн.

Потрібно більше інформації щодо цієї бізнес-галузі? Заходь у розділ "Галузі економіки" в LIGA360. Усі потрібні й актуальні документи - зручна структура. Спробуй прямо сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини