Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Львів компенсуватиме переробним підприємствам до 25% вкладених коштів

Реклама

Львів долучився до програми грантової підтримки переробних підприємств та компенсуватиме їм до 25% вкладених коштів. Про це повідомляє пресслужба Мінекономіки.

Як зазначається, Львівська міська влада виділила 17 млн грн. на компенсації бізнесменам, які створюють такі підприємства.

«Місцева влада буде співфінансувати відсоток, який має вкласти саме підприємство. За умовами грантової програми, половину фінансування покриває держава, решту - підприємець. У Львові видаватимуть ваучери, щоб допомогти підприємству покрити свою частку. Сума ваучера - від 80 тисяч до 2 мільйонів гривень, в залежності від кількості створених нових робочих місць», - наголосила Перший віцепрем'єр-міністр України - Міністр економіки Юлія Свириденко.

За умовами грантової програми, держава покриває половину вартості обладнання для переробки, але не більше 8 мільйонів гривень. Для отримання максимальної суми гранту підприємець зобов'язаний створити 25 робочих місць. У Львові місто візьме на себе покриття ще до чверті суми інвестицій, але не більше 2 мільйонів гривень.

За словами Юлії Свириденко, одним із найпопулярніших напрямків для грантової підтримки підприємців є агропереробка.

Крім того, вона нагадала, що підприємці мають можливість подавати заявки на гранти для розвитку переробних підприємств та створювати робочі місця на деокупованих територіях. В таких випадках бізнес має можливість отримати грант до 8 млн грн від держави за напрямом переробки та покрити 80% від вартості проєкту. Обов'язковою умовою для отримання коштів є створення до 25 робочих місць.

Подати заявку на грант можна через портал Дія.

Потрібно більше інформації щодо цієї бізнес-галузі? Заходь у розділ "Галузі економіки" в LIGA360. Усі потрібні й актуальні документи - зручна структура. Спробуй прямо сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини