Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

АМКУ оштрафував учасників змови на аукціоні з продажу майна ДП «Укрспирт» на 14,3 млн грн

Реклама

Антимонопольний комітет визнав ТОВ «Укрспецпоставка», ТОВ «Фінанс-Сервіс Плюс» (з 07.12.2020 змінено назву на ТОВ «Спиртовий завод «Суходоли») і ТОВ «Глермонт Трейд» винними у вчиненні антиконкурентних узгоджених дій, що стосуються спотворення результатів аукціону, та наклав на них штраф у розмірі 14,39 млн грн. Про це повідомляє пресслужба АМКУ.

Йдеться про аукціон з продажу окремого майна Залозецького місця провадження діяльності та зберігання спирту ДП «Укрспирт», який проводився Регіональним відділенням Фонду державного майна по Івано-Франківській, Чернівецькій та Тернопільській областях. Сума укладеного за результатами аукціону договору становила 96 012 000 грн (з ПДВ).

Під час розслідування справи Комітет виявив обставини, які у своїй сукупності свідчили про вчинення зазначеними суб'єктами господарювання узгоджених дій, метою яких було усунення конкуренції між ними під час аукціону. Зокрема, було встановлено, що відповідачі спільно вели господарську діяльність, комунікували між собою, обмінювались інформацією тощо.

У зв'язку з цим, 31 серпня 2023 року АМКУ виніс рішення, яким оштрафував товариства за вчинення порушення, передбаченого пунктом 4 частини другої статті 6, пунктом 1 статті 50 Закону «Про захист економічної конкуренції» на загальну суму 14 390 798 грн.

Добірка матеріалів про публічні закупівлі - у LIGA360. Отримай 400 документів для бізнесу, щоб брати участь в публічних закупівлях й тендерах та знати про зміни воєнного часу. Замов презентацію прямо сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини