Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Кабмін затвердив Порядок набуття та скасування статусу електронного резидента

Реклама

Кабінет Міністрів на засіданні 5 вересня затвердив Порядок набуття та скасування статусу електронного резидента, ідентифікації осіб, які мають намір набути статус електронного резидента, та надання їм кваліфікованих електронних довірчих послуг.

«Щоб відкрити бізнес в Україні, не потрібно бути присутнім особисто. Так само можна дистанційно керувати власною справою, відкривати банківські рахунки чи сплачувати податки онлайн», - наголошується у повідомленні пресслужби Мінцифри.

За словами заступника Міністра цифрової трансформації Олександра Борнякова, іноземці отримають право реєструватися в Україні фізичними особами-підприємцями, відкривати банківські рахунки та вести свій бізнес онлайн. Зручним є також механізм сплати податків та звітування для е-резидентів: це робитиме український банк, у якому в е-резидента відкрито поточних рахунок, адже він виступає податковим агентом такого іноземця.

Постанова врегульовує:

  • механізм набуття та скасування статусу е-резидента;

  • порядок формування та ведення системи «Е-резидент» спільно з Державною податковою службою та банками;

  • захист персональних даних електронних резидентів.

Постійний представник Уряду у Верховній Раді Тарас Мельничук зазначив, що згідно з постановою, набуття статусу е-резидента не надає жодних переваг щодо перебування на території України та перетинання державного кордону України, реалізації права на тимчасове або постійне проживання в Україні, прийняття до громадянства України, визнання біженцем або особою, яка потребує додаткового захисту, порівняно з іншими іноземцями відповідно до законодавства.

Усі ситуації й алгоритми дій для бізнесу - на ІТ-платформі LIGA360. Покрокові описи дій, думки експертів, галузева аналітика. Дізнавайтеся більше за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини