Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Економіка відновлюється, а кількість ФОП перевищила довоєнні показники - Мінекономіки

Реклама

Українська економіка відновлюється, а кількість фізичних осіб-підприємців в Україні перевищила довоєнні показники.  Про це розповіла заступниця Міністра економіки України Надія Бігун.

«Маємо позитивні новини - український бізнес відновлюється і кількість зареєстрованих підприємців росте. Станом на середину літа ми маємо приблизно 2 мільйони фізичних осіб-підприємців. І це навіть більший показник, ніж був у нас до повномасштабного вторгнення. Зараз маємо майже на 36 тисяч фізичних осіб-підприємців більше, ніж було до війни, в січні 2022 року», - пояснила Надія Бігун.

Економіка почала відновлюватись і вже спостерігається зростання ВВП майже на 2,2%.

За перше півріччя до загального фонду державного бюджету надійшли доходи в обсязі 1,1 трлн гривень, з яких приблизно 787 мільярдів - податки від бізнесу. У порівнянні з минулим роком доходи загального фонду державного бюджету зросли приблизно на 20%, підкреслила Надія Бігун.

За її словами, відновитись бізнесу допомагають урядові грантові програми єРобота, які було запущено минулого року. Уряд пропонує бізнесу декілька варіантів підтримки - мікрогранти для малого бізнесу, гранти для ветеранів і для їх сімей, а також гранти на переробку на суму до 8 мільйонів гривень.

"Вже видано понад 7 тисяч ґрантів, за рахунок яких було створено близько 20 тисяч робочих місць, що приносить відчутні доходи до бюджету. Підприємці, які скористались грантовими програмами, вже сплатили близько 750 млн грн податків. Загалом, всі ці програми, вони насправді не стільки грантові, а скоріше інвестиційні. Вкладені державою гроші повернуться у вигляді податків протягом трьох років", - підсумувала Надія Бігун.

Як новому ФОП бути впевненим у своїх рішеннях? З LIGA360:Підприємець. Тут знайдеш довідкову інформацію, роз'яснення держорганів, актуальні документи і законодавство. Більше переваг за посиланням. 

Хочеш виграти рік безоплатного доступу до LIGA360:Підприємець? Придбай рішення до 14 вересня - бери участь в розіграші. Деталі за посиланням 

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини