Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську
ЗЕД

Україна отримала статус асоційованої держави-учасниці "Тримор’я"

Реклама

На саміті ініціативи Трьох морів у Бухаресті 6 вересня 2023 року Україна стала асоційованою державою-учасницею «Тримор'я», повідомили в Мінекономіки.

За словами Міністра економіки України Юлії Свириденко, це означає, що наша країна отримала доступ до всіх інструментів, які напрацьовані в рамках ініціативи.

Для України та країн, які є членами чи асоційованими членами ініціативи Трьох морів, ключовим напрямком спрямування зусиль є розвиток логістики та торгівлі в регіоні. Держави, що беруть участь у цій ініціативі, розвивають транспортні спроможності для полегшення експорту з України. А тому, попри війну та регулярні обстріли, торгівля в Дунаї і торговельні шляхи, які йдуть у порти Румунії, Болгарії, Хорватії і Греції швидко розвивається.

«З перемогою і відновленням повної свободи навігації у Чорному морі, ми побачимо нову реальність торгівлі в регіоні Ініціативи Трьох Морів - вільну і ефективну, завдяки розвиненій інфраструктурі», - зазначила Юлія Свириденко.

Також Міністр звернула увагу на необхідність вирішення проблем, наявних у торговельних відносинах між країнами. Передусім, йдеться про зняття бар'єрів у торгівлі та відновлення експорту українського зерна та інших культур. Ця тема була частиною і виступу Президента України Володимира Зеленського, і зустрічей Першого віце-прем'єр-міністра на полях саміту.

LIGA360 - єдине джерело інформації для всієї компанії. Дашборд ключових медіа та конкурентних показників, бізнес-новини й аналітика та управління ризиками. Замов прямо зараз.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини