Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

НАЗК внесло до переліку міжнародних спонсорів війни турецького виробника скла

Реклама

НАЗК внесло до переліку міжнародних спонсорів війни турецьку SiSecam Group. Компанія продовжує вести бізнес з рф та залишається найбільшим в росії експортером в своїй галузі. 

Основними сферами діяльності компанії є скляне та хімічне виробництво. Вона займає друге місце у світі за обсягами виробництва скляного посуду, п'яте місце серед виробників скляної тари і листового скла, а також є світовим лідером у виробництві кальцинованої соди й хімічних речовин на основі хрому.

Дохід компанії за 2022 рік збільшився до 3,6 млрд дол. США, чистий прибуток збільшився до 740 млн дол. США.

Від початку російської агресії, у 2014 році, Sisecam Flat Glass здійснює виробництво в напрямку архітектурно-будівельного та автомобільного скла в росії на ОЕЗ «Алабуга» в Республіці Татарстан. Там виробляються й «Шахеди», якими росіяни регулярно атакують Україну.

У росії консолідовані обсяги виробництва листового скла, склотари та посуду зі скла компанії перевищують 1,5 млн тонн на рік, а загальні обсяги інвестицій перевищують 1,25 млрд дол. США. Компанія забезпечує робочі місця для 3 414  працівників на своїх заводах в рф, тим самим створюючи робочі місця та підтримуючи економіку держави-терориста.

Жодних спроб засудити війну росії проти України від керівництва компанії не було.

НАЗК є органом, відповідальним за розбудову системи комплаєнсу у приватному секторі. Під час процедур комплаєнсу контрагенти підлягають перевірці на доброчесність, у тому числі на соціально відповідальне ведення бізнесу відповідно до стандартів ОЕСР. Перелік "Міжнародні спонсори війни" є потужним репутаційним інструментом для досягнення доброчесності ланцюжків постачання у міжнародному вимірі, виходу міжнародного бізнесу з росії, отже, зменшення фінансової та технологічної спроможності країни-терориста вбивати українців. Одним з "важелів тиску" платформи є співпраця з базою даних World-Check, що використовується банками та страховими компаніями для оцінки ризиків. Саме тому для світових компаній наслідки перебування в переліку стають гіршими, ніж продовження ведення бізнесу з країною-агресором.

Хочете моніторити ділову репутацію своєї компанії чи контрагентів? Спробуйте LIGA360:Compliance. Моніторте згадки про свій бізнес в режимі реального часу, перевіряйте публічний імідж контрагентів. Замовте свою LIGA360 прямо сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини