Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

На парламентському саміті G7 ухвалили декларацію на підтримку України

Реклама

Спікери парламентів країн G7 за результатами роботи парламентського саміту «Групи Семи» ухвалили декларацію на підтримку України. Про це повідомляє пресслужба Верховної Ради.

Як зазначається, цією декларацією підписанти вкотре найрішучіше засудили загарбницьку війну росії проти України, наголосили на важливості розслідування скоєних злочинів і покаранні винних та закликали рф "негайно, повністю та безумовно" вивести свої сили та військову техніку з усієї міжнародно визнаної території України.

Також очільники парламентів підтримали ініціативи своїх урядів щодо посилення далекосяжних санкцій проти росії та білорусі.

Водночас декларація засуджує вихід російської федерації із Чорноморської зернової ініціативи й закликає її повернутися до неї, забезпечивши експорт українського зерна із чорноморських портів.

Крім того, спікери прламентів засудили ядерну риторику росії та її оголошення про намір розмістити ядерну зброю у білорусі, закликавши повернути Запорізьку АЕС компетентним органам України.

Насамкінець у документі зазначається, що підписанти чітко усвідомлюють необхідність подальшого зміцнення співпраці та солідарності з партнерами-однодумцями з метою підтримки і зміцнення вільного й відкритого міжнародного порядку, заснованого на верховенстві права.

Перевірити компанію у санкційних списках та її зв?язки з рф та рб можна з LIGA360. Захистіться від токсичних бізнес-зв'язків прямо сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини