Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Зменшено строки видачі свідоцтв про допущення транспортних засобів до перевезення небезпечних вантажів

Реклама

МВС наказом від 24.07.2023 № 604 затвердило зміни до Порядку видачі та оформлення свідоцтв про допущення транспортних засобів до перевезення визначених небезпечних вантажів.

Документом уточнено стандарти відповідності для транспортних засобів FL, призначених для перевезення рідин з температурою спалаху не вище 60 °С  - ДСТУ EN 590:2022 (EN 590:2022, IDT) "Автомобільні палива. Дизель. Вимоги та методи випробувань" та має температуру спалаху, зазначену в цих стандартах".

Також зменшено граничні строки для видачі/продовження Свідоцтва про допущення транспортних засобів до перевезення визначених небезпечних вантажів - з 10 до 5 робочих днів після реєстрації заяви у регіональному сервісному центрі Головного сервісного центру МВС або територіальному сервісному центрі регіонального сервісного центру Головного сервісного центру МВС.

Уточнено, що строк дії Свідоцтва не повинен перевищувати одного року. У разі якщо протягом цього строку цистерна має підлягати черговій проміжній або періодичній перевірці, строк дії Свідоцтва обмежується останнім днем місяця, у якому має проводитися перевірка. Періодичність перевірок цистерн визначено в гл. 6.8, 6.10, 6.13 ДОПНВ.

Транспортний засіб не повинен використовуватися для перевезення небезпечних вантажів після закінчення строку дії Свідоцтва та закінчення строку дії протоколу перевірки технічного стану транспортного засобу, виданого суб'єктом здійснення обов'язкового технічного контролю.

Свідоцтво підлягає поверненню до СЦ:

  • після припинення експлуатації транспортного засобу;

  • після закінчення строку дії Свідоцтва;

  • у разі зміни власника транспортного засобу або перевізника;

  • у разі зміни номерного знака транспортного засобу;

  • у разі якщо суттєво змінилася одна чи більше з основних характеристик транспортного засобу.

Бізнес не встигає за сучасним ритмом? Автоматизуйте роботу з LIGA360. Моніторте зміни воєнного стану, правові новації, свіжі судові кейси та діяльність ваших контрагентів. Замовте презентацію LIGA360 для своєї компанії прямо сьогодні

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини