Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

На Закарпатті створять 5 сміттєобробних кластерів

Реклама

Експерти проєкту міжнародної технічної допомоги APENA3 презентували Закарпатський регіональний план управління відходами, відповідно до якого в регіоні планують створити 5 сміттєобробних кластерів. Про це повідомляє Міндовкілля.

На основі аналізу для 6 районів області пропонується створити 5 кластерів: Ужгородський, Мукачівський, Хустський, Тячівсько-рахівський та Берегівський. В останньому вже будується нове сортувальне підприємство.

Загалом кожен з кластерів міститиме як сортувальні, так і переробні підприємства. Експерти прорахували декілька можливих моделей їх розбудови. Інвестиційна вартість кожної з них коливається в межах 4-5 млрд грн.

Найдорожчим, понад 14 млрд грн, було б будівництво сміттєспалювального заводу. Однак це не відповідає суті реформи та й знайти міжнародні інвестиції під реалізацію такого «не дружнього для довкілля» проєкту досить складно.

Тож на думку міжнародних експертів, з якою погоджуються і місцевої влади, найприйнятнішими є наступні моделі: механіко-біологічне оброблення 100% змішаних твердих побутових відходів з проведенням анаеробного зброджування органічних фракцій або їх компостуванням, з отриманням RDF палива.

А ваша топ-команда є поінформованою? Дашборд у LIGA360 - прозоре та актуальне джерело даних. Стежте за новинами, медіа-активністю конкурентів та правовою інформацією на єдиному ресурсі. Дізнайтеся про переваги корпоративного рішення LIGA360 за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини