Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Ощадбанк надаватиме банківські гарантії для забезпечення митних платежів

Реклама

Ощадбанк запроваджує нову послугу для юридичних осіб - банківську гарантію для забезпечення здійснення митних платежів. Про це повідомляє пресслужба установи.

Як пояснили у банку, така гарантія є безвідкличним зобов'язанням банку виплатити на вимогу митного органу кошти в межах певної суми у разі невиконання забезпечених цією гарантією зобов'язань клієнта щодо сплати митних платежів.

Для цього Ощад отримав статус банку-гаранта для забезпечення виконання зобов'язань юридичних осіб перед митними органами згідно з вимогами Митного кодексу. Банк внесено до Реєстру гарантів, що розміщений на офіційному вебсайті Державної митної служби.

«Перевагою оформлення банківської гарантії для забезпечення здійснення митних платежів є відсутність необхідності для компаній залучати власні обігові кошти або кредити для розміщення у відповідний митний режим товару, що ввозиться на територію України. Також це сприяє прискоренню процесу митного оформлення товару під час зовнішньоекономічних операцій», - наголошують в Ощадбанку.

У першу чергу цей фінансовий механізм може бути корисний для виробників, підприємств переробної галузі та транспортних компаній. Гарантуванню підлягають товари і обладнання, що знаходяться в певному митному режимі (імпорт, транзит, реекспорт/реімпорт, тимчасовий ввіз/вивіз та ін.).

LIGA360 - єдине джерело інформації для всієї компанії. Дашборд ключових медіа та конкурентних показників, бізнес-новини й аналітика та управління ризиками. Замов прямо зараз.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини