Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Президент підтримав зміни до Закону про інвестиційних нянь

Реклама

Президент підписав Закон щодо змін до Закону "Про державну підтримку інвестиційних проектів із значними інвестиціями в Україні" (проект № 8138). Закон набере чинності з дня, наступного за днем його опублікування.

Зміни передбачають:

  • зменшення нижньої межі розміру інвестиційних проектів з 20 до 12 млн євро,

  • створення можливості запуску проекту до укладання спецінвестдоговору при внесенні інвестицій на передпроектні роботи обсягом 30%,

  • часткову компенсацію вартості будівництва об'єктів інженерно-транспортної інфраструктури,

  • розширення сфери реалізації інвестпроектів на електронні комунікації, виробництво енергоефективних будматеріалів, кліматичного обладнання, систем опалення, гарячого водопостачання.

Також внесено зміни щодо кількості нових робочих місць впродовж строку реалізації інвестиційного проекту. Не менше:

  • 10 нових робочих місць із середньою заробітною платою працівників, яка не менше ніж на 50% перевищує розмір реальної середньої заробітної плати за відповідним видом діяльності у регіоні, в якому реалізується проект, за попередній календарний рік;

  • або 30 нових робочих місць із середньою заробітною платою працівників, розмір якої не менш як на 30% перевищує розмір реальної середньої заробітної плати за відповідним видом діяльності у регіоні;

  • або 50 нових робочих місць із середньою заробітною платою працівників, розмір якої не менш як на 15% перевищує розмір реальної середньої заробітної плати за відповідним видом діяльності у регіоні.

Протягом 10 робочих днів з дня набрання чинності цим Законом заявникам повернуть усі заявки, за результатами розгляду яких станом на день набрання чинності цим Законом не укладено спеціальний інвестиційний договір, для приведення їх у відповідність з вимогами цього Закону. Заявник може подати такі заявки повторно за спрощеною процедурою, визначеною в Порядку та методології проведення оцінки інвестиційного проекту із значними інвестиціями, затвердженому Кабінетом Міністрів України. У такому разі до обсягу значних інвестицій можуть бути віднесені власні кошти заявника або залучені ним кошти, вкладені в об'єкти інвестування не раніше ніж за 18 місяців до дати подання заявки, яку було повернуто уповноваженим органом.

LIGA360 - надійний помічник бізнесу в умовах воєнного стану. Не пропустіть жодної зміни законодавства, перевіряйте компанії та фізичних осіб, контролюйте реєстраційні зміни ваших об'єктів нерухомості. Придбайте LIGA360 прямо сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини