Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Фонд держмайна виставив на приватизацію "Волиньторф"

Реклама

Фонд держмайна виставив на приватизацію державне підприємство «Волиньторф» зі стартовою ціною 190,2 млн грн (без ПДВ). Про це повідомляє пресслужба ФДМУ.

Приватизаційний аукціон заплановано на 6 жовтня. Торги відбудуться на Prozorro.Продажі. Гарантійний внесок для участі у торгах складає 38 млн грн (без ПДВ).

«Волиньторф» - прибуткове підприємство, яке спеціалізується на виробництві торф'яних брикетів. За перше півріччя 2023 року воно отримало 90,4 млн грн доходу, за весь 2022 рік - 200 млн грн. При цьому за січень-червень 2023 року «Волиньторф» заробив 6,2 млн грн чистого прибутку, а за весь 2022 рік - 10,6 млн грн.

Станом на 30 червня 2023 року у «Волиньторфу» не було простроченої кредиторської заборгованості, а поточна кредиторська заборгованість становила 20,2 млн грн (в тому числі за розрахунками з бюджетом 8,9 млн грн, за розрахунками з оплати праці - 2,6 млн грн тощо).

Загалом об'єкт включає 109 одиниць нерухомого майна (виробничі, складські, адміністративні приміщення тощо) загальною площею понад 21 тис. кв. м. На підприємстві працює 302 людей, а на балансі перебуває 164 транспортні засоби. Також до складу держпідприємства «Волиньторф» входить відокремлений підрозділ «Маневицький торфозавод».

Підприємство має спецдозволи на користування надрами на родовищах «Засвіття Ситнелюк» (на 18 років) і «Сойне» (19 років).

Довідково:

Торф не є стратегічним паливом для енергетичної галузі України. За даними Держстату, його загальна частка в енергетичному балансі країни складає менше одного відсотка. Тому Фонд держмайна поступово виставляє на приватизаційні аукціони державні торф'яні підприємства.

Ваш бізнес бачитиме на 360! Топ-команди шукають інформацію для ухвалення рішень у LIGA360. Замовте презентацію, щоб дізнатися більше.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини