Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

НКРЕКП планує зберегти граничні ціни на електроенергію для бізнесу до 4 квітня 2024 року

Реклама

Національна комісія, яка здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг схвалила встановлення граничних цін на електроенергію на ринку "на добу наперед" (РДН), внутрішньодобовому ринку (ВДР) та балансуючому ринку (БР) на чинному рівні на період з 4 жовтня 2023 по 4 квітня 2024 року. Відповідну постанову регулятор розглянув 12 вересня, повідомляє Енергореформа.
Згдно з цією постановою максимальні граничні ціни (price-caps) планується зберегти на РДН та ВДР у період з 23:00 до 7:00 (мінімального навантаження в енергомережі) на рівні 3000 грн/МВт-год, з 7:00 до 19:00 - 5600 грн/МВт-год, та з 19:00 до 23:00 (пікового навантаження) - 7200 грн/МВт-год. Мінімальні граничні ціни на РДН та ВДР планується зберегти на рівні 10 грн/МВт-год.
На балансуючому ринку, регулятор має намір і надалі зафіксувати максимальну граничну ціну на рівні 125% від ціни РДН і мінімальну - 0,01 грн/МВт-год.

"Це схвалення проєкту постанови. Ми входимо до регуляторної процедури. Згідно з наданими нам матеріалами АТ "Оператор ринку" та НЕК "Укренерго", зафіксовано високі коливання ціни на ринку, і ми розпочинаємо регуляторну процедуру", - зазначив голова НКРЕКП Костянтин Ущаповський.

У Нацкомісії пояснили, що підставами для перегляду граничних цін є досягнення цінами на РДН, ВДР та БР рівня, який становить 95% і більше від максимальної граничної ціни на цих ринках або 105% і менше від мінімальної граничної ціни на них протягом трьох останніх декад у не менше 30% розрахункових періодів.

Нагадуємо, з 1 липня 2023 року діють нові price caps, підвищені на 40-80% залежно від години поставки.

А ваша топ-команда є поінформованою? Дашборд у LIGA360 - прозоре та актуальне джерело даних. Стежте за новинами, медіа-активністю конкурентів та правовою інформацією на єдиному ресурсі. Дізнайтеся про переваги корпоративного рішення LIGA360 за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини