Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Спрощено умови для роботи когенераційних установок, які використовуються як резервне джерело енергії

Реклама

НКРЕКП схвалила зміни до Ліцензійних умов провадження господарської діяльності з виробництва теплової енергії.

Змінами зменшено регуляторне навантаження на суб'єктів господарювання, які встановлюють когенераційні установки, необхідні для забезпечення живлення об'єктів критичної інфраструктури та/або об'єктів систем теплопостачання, водопостачання, водовідведення, закладів соціальної сфери (учбових, медичних закладів та лікувальних установ) під час екстрених відключень електропостачання у зв'язку з військовою агресією російської федерації.

Ліцензійні умови доповнено положенням, яке передбачає, що діяльність з виробництва теплової енергії не підлягає ліцензуванню, якщо виробництво теплової енергії провадиться когенераційними установками, сумарна номінальна активна електрична потужність (сумарна встановлена теплова потужність) яких не перевищує 3 МВт (2,6 Гкал/год), та які використовуються як резервне джерело енергії під час відключень електропостачання від мереж оператора системи для об'єктів критичної інфраструктури та/або об'єктів систем теплопостачання, водопостачання, водовідведення, закладів соціальної сфери (закладів освіти, охорони здоров'я (крім санаторно-курортних закладів)).

25 квітня 2023 року НКРЕКП також прийняла постанову «Про внесення змін до Ліцензійних умов з виробництва електричної енергії». Відповідно до положень вказаної постанови, виробництво електричної енергії мобільними електростанціями (самохідними або несамохідними або групою електроустановок, призначеними для виробництва електричної енергії, які можуть бути переміщені за допомогою автомобільного, залізничного, морського або внутрішнього водного транспорту без їх знецінення та зміни їх призначення) не потребуватиме отримання ліцензії з виробництва електричної енергії.

Як енергетичному бізнесу управляти ризиками? Спробуйте корпоративне рішення LIGA360. Законодавство й моніторинг змін енергоринку, перевірка контрагентів з України та Великобританії, відповіді експертів щодо ліцензій, перевірок, мита і податків. Докладніше.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини