Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Скасування мораторію на податкові перевірки: у Раді зареєстрували чотири альтернативних законопроєкти

Реклама

Уряд 5 вересня схвалив проєкт Закону «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо скасування мораторію на проведення податкових перевірок», який зареєстровано у Верховній Раді під № 10016.

Скасувати мораторій на перевірки пропонують задля виконання Україною в повному обсязі зобов'язань (структурні маяки - ред.) в рамках Меморандуму про економічну та фінансову політику від 08 грудня 2022 року. Детальніше про проект ми писали раніше.

Також у Верховній Раді зареєстрували одразу чотири альтернативних законопроекти до урядового:

Проектом № 10016-1 запропоновано продовжити дію мораторію на податкові перевірки на час дії правового режиму воєнного стану та протягом року з дня його припинення або скасування, але з урахуванням часткового поновлення перевірок з 1 серпня 2023 року.

Проєктом № 10016-2 пропонується продовжити дію мораторію на податкові перевірки на час воєнного стану та протягом року з дня його припинення або скасування для платників податків, сукупний дохід яких за попередній календарний рік не перевищував 1200 мінімальних заробітний плат, встановленої законом на 1 січня відповідного року, а для платників податків, сукупний дохід яких за попередній календарний рік складав від 1200 до 10000 мінімальних заробітний плат, встановленої законом на 1 січня відповідного року - на період з 1 серпня 2023 року до припинення або скасування воєнного стану. З 1 серпня 2023 року включати до плану-графіка перевірок також платників податків, сукупний дохід яких за попередній календарний рік перевищував 10000 мінімальних заробітний плат.

Проєктом № 10016-3 пропонується поширити дію мораторію лише на податкові перевірки платників податків, сукупний дохід яких за попередній календарний рік не перевищував 40 мільйонів гривень.

Проєкт № 10016-4 пропонує зберегти дію мораторію на податкові перевірки та продовження його дії на період до 31 грудня року, в якому відбудеться припинення або скасування воєнного стану.

Як дізнатися, чи є ваша компанія у плані-графіці перевірок на 2023 рік? Знайдіть досьє на LIGA360 - та відкрийте розділ “Перевірки”. Спробуйте прямо зараз

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини