Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську
ЗЕД

Україна та Молдова продовжили «транспортний безвіз» до кінця 2025 року

Реклама

Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України та Міністерство інфраструктури та регіонального розвитку Республіки Молдова погодили продовження Угоди про лібералізацію вантажних перевезень між країнами до кінця 2025 року. Відповідний протокол був підписаний за результатами засідання українсько-молдовської Змішаної Комісії про міжнародне автомобільне сполучення 13-14 вересня.

Про це повідомляє пресслужба Мінінфраструктури.

Угода передбачає можливість виконувати двосторонні та транзитні перевезення автомобільним транспортом без спеціальних дозволів.

«Можливість безперешкодно виконувати вантажні перевезення через територію Молдови є одним із інструментів налагодження та нарощення наших експортних можливостей. Окремо також вже працюємо питання верифікації всіх автобусних маршрутів між нашими країнами та спрощення процедури їх відкриття перевізниками», - наголосив Віце-прем'єр-міністр з відновлення - Міністр розвитку громад, територій та інфраструктури України Олександр Кубраков.

У міністерстві нагадали, що попередня Угода про лібералізацію вантажних перевезень була підписана у серпні 2022 року, є чинною до кінця цього року та передбачає можливість продовження за згодою сторін.

Усі ситуації й алгоритми дій для бізнесу - на ІТ-платформі LIGA360. Покрокові описи дій, думки експертів, галузева аналітика. Дізнавайтеся більше за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини