Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Затверджено методологію визначення юрособою кінцевого бенефіціара

Реклама

Кабінет Міністрів спільно з Нацбанком затвердив Методологію визначення юридичною особою кінцевого бенефіціарного власника. Про це повідомив постійний представник Уряду у Верховній Раді Тарас Мельничук.

За його словами, методологію розроблено з метою створення ефективної системи у сфері розкриття інформації про кінцевих бенефіціарних власників, удосконалення процесу визначення юридичними особами кінцевих бенефіціарів.

Документ визначає методи, способи, шляхи з'ясування інформації на наявність ознак вирішального впливу на діяльність юридичної особи, принципи процесу визначення юридичною особою кінцевого бенефіціарного власника, проведення моніторингу та актуалізації (оновлення) інформації про кінцевого бенефіціарного власника.

Також закріплюються механізми дослідження інформації про фізичних осіб, які здійснюють вирішальний вплив на діяльність юридичної особи та визначення кінцевого бенефіціарного власника.

Крім того, Методологія передбачає особливості визначення кінцевого бенефіціара для неприбуткових організацій, інститутів спільного інвестування - корпоративного, пайового інвестиційного та недержавного пенсійного фонду, партнерства, створеного відповідно до законодавства іноземної юрисдикції на підставі або відповідно до договору для ведення діяльності з метою отримання прибутку або досягнення іншої спільної мети, повного та командитного товариства.

Спробуйте єдиний робочий простір для топ-команди. Рішення LIGA360 дозволяє синхронно бачити показники, що впливають на бізнес: зміни конкурентів, згадки в медіа, зміни законодавства, економічні новини. Побачте свою компанію під кутом 360 прямо сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини