Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Уряд оптимізував ліцензування бізнесу в сфері техзасобів зняття інформації

Реклама

Кабінет Міністрів оптимізував ліцензування бізнесу в галузі виробництва чи постачання спеціальних технічних засобів для зняття інформації з каналів зв'язку та інших техзасобів негласного отримання інформації. Відповідні зміни до ліцензійних умов Уряд ухвалив на засіданні 15 вересня 2023 року, повідомляє пресслужба Мінекономіки.

Документ передбачає посилення контролю у цій галузі. Відтепер до заяви про отримання ліцензії підприємці повинні додавати підтвердження, що їх підприємства не контролюються резидентами держав, які здійснюють збройну агресію проти України.

Також встановлюються вимоги до ділової репутації керівника підприємства чи голови виконавчого органу. Зокрема, йдеться про відсутність непогашеної або незнятої судимості за кримінальне правопорушення, скоєне в сфері бізнесу чи по службі, за корисливі злочини, за тяжкі або особливо тяжкі злочини, відсутність санкцій і т.д.

Крім того, зміни встановлюють чіткі правила ліцензування та ведення бізнесу, зокрема:

  • письмове повідомлення про проведення демонстрації спеціальних технічних засобів може надсилатися електронною поштою;

  • встановлено чіткий порядок дій підприємця, якому анульовано ліцензію, або такого, що планує подати заяву про анулювання власної ліцензії;

  • уточнено порядок узгодження з органом ліцензування переміщення спеціальних технічних засобів через митний кордон України на митну територію України і т.ін.

Потрібно більше інформації щодо цієї бізнес-галузі? Заходь у розділ "Галузі економіки" в LIGA360. Усі потрібні й актуальні документи - зручна структура. Спробуй прямо сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини