Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Рада ухвалила постанову, яка гарантує постачальникам Міноборони компенсацію економічно обґрунтованих витрат

Реклама

Верховна Рада на засіданні 21 вересня ухвалила постанову на підтримку оборонно-промислового комплексу України в умовах воєнного стану (№ 10071). Про це повідомив народний депутат Олексій Гончаренко.

“За” проголосували 306 народних депутатів.

Відповідно до постанови Кабінет Міністрів має гарантувати виконавцям державних контрактів з оборонних закупівель компенсацію всіх економічно обґрунтованих витрат, пов'язаних із їх виконанням, а також суми прибутку (постачальницької винагороди) у складі вартості (ціни)товарів, робіт і послуг оборонного призначення, відповідно до умов державних контрактів.

"Ця постанова усуває проблему, яка дозволяла міністерствам включати прибуток у ціну товарів під час оборонних закупівель, пізніше це визнали збитками держави, а потім сталось багато проблем, які фактично заблокували закупівлю в українських виробників ВПК", - написав Олекcій Гончаренко.

Добірка матеріалів про публічні закупівлі - у LIGA360. Отримай 400 документів для бізнесу, щоб брати участь в публічних закупівлях й тендерах та знати про зміни воєнного часу. Замов презентацію прямо сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини