Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Незаконне використання надр на 157 млрд грн: керівник гірничо-збагачувального комбінату отримав підозру

Реклама

Голові правління гірничо-збагачувального комбінату, що належить до групи компаній, власником яких є народний депутат VII та VIII скликань, повідомлено про підозру у незаконному видобуванні надр на понад 157 млрд грн. Про це повідомляє пресслужба Офісу Генерального прокурора.

Слідство встановило, що голова правління, вступивши у злочинну змову з іншими невстановленими службовими особами гірничо-збагачувального комбінату, налагодили незаконну схему з використання корисних копалин з метою збагачення.

Під його керівництвом підприємство, маючи ліцензію на видобування лише залізної руди, незаконно обробляло та реалізовувало інші породи корисних копалин, які були отримані в процесі видобування.

Ці породи мали зберігатися у спеціально відведених сховищах. Однак їх обробляли та отримували щебінь трьох різних фракцій, який продавали суб'єктам підприємницької діяльності.

З 2015 по 2021 роки було незаконно видобуто понад 20 млн куб м корисних копалин - це приблизно 164 тисячі вагонів. Сума завданих збитків становить понад 157 млрд грн.

Підозрюваному інкриміновано незаконне видобування корисних копалин та зловживання повноваженнями, вчинене за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 28, ч. 4 ст. 240, ч. 2 ст. 364-1 (КК України).

Наразі вирішується питання щодо обрання йому запобіжного заходу та накладення арешту на майно з метою подальшого відшкодування збитків. Встановлюються інші особи, причетні до вчинення злочину.

Фото з сайту Офісу Генерального прокурора.

Як керівникам бути впевненими в управлінських рішеннях? Завдяки LIGA360. Знаходь алгоритми дій для бізнесу, читай бізнес-новини, контролюй свою репутацію та діяльність конкурентів. Спробуй прямо сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини