Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Кабмін передав Міненерго повноваження з управління ТОВ "Оператор ГТС України"

Реклама

Кабінет Міністрів передав в управління Міністерства енергетики корпоративні права ТОВ "Оператор ГТС України". Відповідне розпорядження ухвалено на засіданні уряду 22 вересня.

«Відповідно до підпункту 4 частини другої статті 3 Закону України "Про оптимізацію структури власності оператора газотранспортної системи України" передати Міністерству енергетики повноваження з управління корпоративними правами, що належать державі у статутному капіталі товариства з обмеженою відповідальністю "Оператор газотранспортної системи України", - зазначається у документі.

Звертаємо увагу, що 3 вересня 2023 року набув чинності Закон № 3293-IX «Про оптимізацію структури власності оператора газотранспортної системи України», який передбачає передачу корпоративних прав «ОГТСУ» від АТ "Магістральні газопроводи України" до Міністерства енергетики. Це є одним із зобов'язань України перед МВФ.

Як енергетичному бізнесу управляти ризиками? Спробуйте корпоративне рішення LIGA360. Законодавство й моніторинг змін енергоринку, перевірка контрагентів, відповіді експертів щодо ліцензій, перевірок, мита і податків. Докладніше.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини