Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську
ЗЕД

Правоохоронцям заборонили втручатися у процес митного контролю товарів

Реклама

Кабінет Міністрів поставив крапку в можливості правоохоронців втручатися у процес здійснення митного контролю товарів шляхом направлення доручень митникам щодо здійснення митного огляду товарів, та залучення їх до таких оглядів. Про це повідомив голова Комітету ВР з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев.

Так, постановою Уряду від 19 вересня 2023 року виключено пункт 14 з Вичерпного переліку підстав, за наявності яких митним органом може проводитись огляд (переогляд) товарів, яким передбачалася можливість надання правоохоронцями обов'язкових до виконання доручень на проведення огляду.

Гетманцев підкреслив, що у митників відсутні підстави для прийняття будь-яких листів від правоохоронців щодо їх участі в митних процедурах або впливу на них.

Водночас він попросив бізнес інформувати його особисто або Комітет про випадки неврахування правоохоронцями вищезазначеного рішення Уряду або втручання в процес митного оформлення.

А ваша топ-команда є поінформованою? Дашборд у LIGA360 - прозоре та актуальне джерело даних. Стежте за новинами, медіа-активністю конкурентів та правовою інформацією на єдиному ресурсі. Дізнайтеся про переваги корпоративного рішення LIGA360 за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини