Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську
ЗЕД

Агентству відновлення передали 19 пунктів пропуску через державний кордон

Реклама

Державна митна служба передала Держагентству відновлення та розвитку інфраструктури 19 пунктів пропуску через державний кордон, ще 10 - очікують на передачу. Про це повідомили у пресслужбі Агентства.

Зокрема від ДМСУ не передано вісім пунктів пропуску у Закарпатській області, через наявність кредиторської заборгованості попередніх років. Два пункти пропуску у Чернівецькій області недобудовані і також мають кредиторську заборгованість.

Окреме питання - користування земельними ділянками у Вінницькій, Волинській, Одеській, Чернівецькій та Закарпатській областях.

Права постійного користування земельними ділянками не зареєстровано службами відновлення в областях через відсутність відмови Державної митної служби від права на користування земельними ділянками під пунктами пропуску.

По пунктам пропуску, які наразі передані Агентству відновлення - до кінця цього року планується провести тендерні процедури на ремонт та проєктування, і в наступному році розпочати роботи по всім цим об'єктам.

Також Служби відновлення в областях поступово оголошують тендери на утримання пунктів пропуску.

Довідково:

В Україні триває процес передачі автомобільних пунктів пропуску від ДМСУ до сфери відповідальності Агентства відновлення, яке займатиметься будівництвом, реконструкцією, ремонтом, модернізацією пунктів пропуску, їхнім утриманням та експлуатацією. Відповідне рішення було ухвалено Кабміном у березні цього року.

Ваш бізнес бачитиме на 360! Топ-команди шукають інформацію для ухвалення рішень у LIGA360. Замовте презентацію, щоб дізнатися більше.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини