Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Аграріям компенсуватимуть витрати на розмінування землі

Реклама

У Комітеті ВР з питань аграрної та земельної політики анонсували компенсації частини або повного об'єму витрат на розмінування земель стратегічних підприємств та сільськогосподарських земель.

Наразі в Мінекономіки розробляється відповідний механізм компенсацій. Пропонується наступний підхід, що якщо аграрна або інша компанія через Prozorro закуповує послугу розмінування, отримує цю послугу та відповідний сертифікат від офіційно ліцензованого оператора, в такому разі держава буде повністю або частково компенсувати витрати. Пілотний конкурс із продажу послуг розмінування вже відбувся на Житомирщині. Держава зекономила 100 тисяч гривень бюджетних коштів.

Зазначається, що в бюджеті на 2024 рік закладено на потреби гуманітарного розмінування 2 млрд грн. Кошти планується спрямувати на підтримку сільгосппідприємств, які купуватимуть послуги з розмінування через аукціон. Це стимулюватиме розвиток ринку послуг та в підсумку пришвидшить розмінування країни.

Окремо на жовтень призначена міжнародна донорська конференція щодо гуманітарного розмінування в Україні, яка має відбутися в Хорватії. За результатами цієї конференції Уряд країни планує залучити додаткові кошти на гуманітарне розмінування.

Аграрний бізнес щодня стикається з ризиками. LIGA360 допоможе захиститися від рейдерських атак, перевірити дані партнерів, слідкувати за змінами законів й перебігом земельної реформи. Деталі за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини