Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську
ЗЕД

Україна вперше зможе на рівні із членами ЄС подавати заявки на інфраструктурні проекти

Реклама

Україна вперше зможе самостійно подавати заявки для фінансування інфраструктурних проектів за програмою ЄС «Механізм сполучення Європи» (Connecting Europe Facility - CEF) у межах ініціативи «Шляхи солідарності», повідомляє Мінвідновлення.

Раніше подавати на відбір проекти Україна могла лише у співпраці як мінімум ще з однією країною Євросоюзу. Натомість держави-члени ЄС могли робити це самостійно.

«Одним із секторів, на якому ми зосереджуємося в першу чергу в процесі відновлення є транспорт та експортна логістика, зокрема портів Дунайського регіону. За півтора року порти “Ізмаїл”, “Рені” і “Усть-Дунайськ” збільшили вантажообіг втричі. Наша мета - досягти потужності 30 млн т/рік і забезпечити можливість заходу в порти Дунайського кластеру суден більшої вантажопідйомності. Тому ці проекти ставимо пріоритетом під час підготовки заявок до програми CEF. Водночас наша співпраця у рамках цієї програми стане ключовою для покращення транспортного сполучення з Європейським Союзом шляхом розвитку мережі TEN-T», - зазначив на зустрічі Олександр Кубраков.

Заходи, спрямовані на збільшення потужностей перевалки вантажів та збільшення осадки суден на окремих ділянках Дунайського морського шляху, включають:

  • Будівництво перевантажувальних комплексів

  • Розвиток судноплавного шляху Дунай-Чорне море

  • Капітальний ремонт причалів

  • Придбання спеціальної багатофункціональної техніки

  • Днопоглиблювальні роботи портових акваторій і підхідних каналів.

Де топменеджерам читати інформацію? Новини, зміни законодавства та інформація про контрагентів - доступні в LIGA360. Замовте LIGA360 для бізнесу, щоб спільно знаходити ефективні рішення.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини